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Ingredients :
100g de pates /
personne
Un jaune d’œuf par
personne + 1 en supplement (si vous etes 2, compter 3)
Parmesan
Pancetta (compter
50g/personne)
Faire bouillir un
grand volume d’eau (oui grand !), 1 bon litre pour 100g puis ajouter le sel et les pates.
Les cuire 1 minute
de moins que le temps indiquer sur le paquet
Pendant ce temps,
couper la pancetta en lamelle et la faire dorer a feu doux (compter environ 15
minutes, eliminer le gras au fur et a mesure pour ne pas le faire frire)
Battre les jaunes
d’œufs comme pour une omelette (avec un batteur électrique c’est plus facile) et ajouter le parmesan le sel et le poivre et une ou deux cuillères à soupe de l’eau
de cuisson des pates jusqu’à ce qu’ils moussent
Une fois les
pates cuitent, les égoutter, les transférer dans un saladier et ajouter les
jaunes d’œufs et la pancetta.
If you think (like me), Carbonara = bacon + cream, you can
offend a large part of Italy! The REAL carbonara, it's much tastier if you have
the ingredients qualities. Starting with real Italian pasta brand (Spaghetti or
Tagliatelle), it's a little more expensive but so much better. Then you have
eggs yolk, parmesan (not already shredded tasteless!, an old and raw milk Parmesan)
and finally, no bacon, pancetta! And immediately your carbonara dish will take
another dimension!
Ingredients:
100g pasta / person
An egg yolk per person + 1 in supplement (if you are 2,
count 3)
Parmesan cheese
Pancetta (count 50g / person)
Boil a large volume of water (1 liter per 100g) then add
salt and pasta.
Cook 1 minute less than the time indicated on the package
Meanwhile, cut the pancetta into thin slices and make brown
on low heat (about 15 minutes)
Beat the egg yolks as for an omelette (with electric mixer
is easier) and
add Parmesan and salt and pepper and a couple tablespoons of
cooking water from pasta.Whisk until they start foaming
Once pasta are cooked, drain, transfer to a bowl and add the
egg yolks and the pancetta.
And that’s it
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