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mardi 19 avril 2016

Souffles aux epinards / Spinach souffles


Ingrédients (pour 4 portions)
2 lbs (900g) d'épinards frais
1/2 tasse (125 ml) de lait
3 oz (85g) de beurre (1/2 oz + 2 1/2 oz)
3 oz (85g) de fromage râpé
4 œufs
4 échalotes
4 cuillères à soupe de farine
1 gousse d'ail
1 pincée de noix de muscade
sel poivre
Instructions
1 / Faire bouillir de l’eau. Nettoyer les épinards. Laissez-les dans l'eau bouillante pendant 5 mn puis filtrer et appuyez sur les épinards pour qu’ils rendent le maximum de liquide.
2 / Eplucher et émincer les échalotes et l'ail. Chauffer une poêle à feu doux à moyen. Faire fondre 1/2 oz de beurre, ajouter les échalotes et l'ail. Laissez couvert pendant 5 mn, en mélangeant a quelques reprises. Ajouter les épinards. Après 5 à 7 mn, ajouter le sel et le poivre et réserver.
3 / Faire fondre 2 1/2 oz de beurre dans une poêle de cuisson. Saupoudrer de farine, laissez obtenir une couleur dorée et ajouter le lait froid. Ajouter un peu de sel, le poivre et la muscade. Melanger au fouet. Ensuite, ajouter le fromage. Bien mélanger et retirer du feu.
4 / Séparez les blancs d'œufs des jaunes. Ajouter les jaunes à la sauce au fromage. Battre les blancs d'oeufs en neige.
5 / four préchauffé à 350 ° F (180 ° C / Th 6).
6 / Ajouter la sauce au fromage aux épinards. Bien mélanger. Incorporer les œufs en neige dans le mélange.
7 / Graisser un moule à muffins et le remplir avec le mélange. Cuire au four pendant 25 mn.
Servir immédiatement


Ingredients (for 4 servings)
2 lbs (900g) of fresh spinach
1/2 cup (125 ml) of milk
3 oz (85g) of butter (1/2 oz + 2 1/2 oz)
3 oz (85g) of grated cheese
4 eggs
4 shallots
4 tablespoons of flour
1 garlic clove
1 pinch of nutmeg
salt & pepper
Instructions
1/ Get a salted water filled pan to a boil. Clean and hull spinach. Leave them in boiling water for 5 mn then strain and press spinach to take water off.
2/ Peel and chop shallots and garlic. Heat a cooking pan over low medium heat. Melt 1/2 oz of butter, add shallots and garlic. Leave covered for 5 mn, moving it a few times. Add spinach. After 5 to 7 mn, add salt and pepper and set aside.
3/ Melt 2 1/2 oz of butter in a cooking pan. Sprinkle with flour, let it get a golden color and add cold milk. Add a little salt, pepper and nutmeg. Then add cheese. Stir well and take off heat.
4/ Separate egg whites from yolks. (The easiest way to do it is by taking the broken egg in one hand and let white fall in a bowl when keeping yolk over your fingers). Add yolks to cheese sauce. Beat egg whites until stiff.
5/ Preheat oven to 350°F (180°C/ Th 6).
6/ Add cheese sauce to spinach. Stir well. Fold stiff eggs thoroughly into mixture.
7/ Grease a muffin pan and fill it with mixture. Bake in oven for 25 mn.
Serve it right away


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